Ajax toont interesse in eerste aanwinst voor volgend seizoen

De 19-jarige Swedberg tekende vorige zomer slechts voor Celta Vigo van Hammarby IF, maar heeft tot nu toe voornamelijk een bankrol vervuld voor het La Liga-team, waarbij hij slechts in drie wedstrijden in actie kwam. Dit gebrek aan speeltijd zou hem in de nabije toekomst open kunnen stellen voor een overstap naar Amsterdam.

Als rechtsbenige technisch begaafde aanvallende middenvelder klinkt hij precies als een typische Ajax-speler en wordt hij vergeleken met voormalig ster Donny van de Beek, evenals Thomas Müller, vanwege zijn vermogen om ruimte te vinden en betrokken te zijn zonder de bal aan zijn voeten. Hoge lof inderdaad.

Met zijn contract dat nog vier jaar loopt, kan het moeilijk blijken om de speler weg te halen bij Celta.
Een deal voor Larsson, een jaar jonger dan Swedberg, lijkt in vergelijking vrij eenvoudig vanwege het feit dat hij zijn vaderland nog niet heeft verlaten. Hij heeft zich dit jaar in het Malmö FF-team gemengd, waarbij hij in alle vier de wedstrijden van de perfecte competitiestart van de club is gestart, waardoor ze bovenaan de Allsvenskan staan.

Als de transfers plaatsvinden, zouden de spelers in de voetsporen treden van misschien wel de grootste Zweedse speler aller tijden, Zlatan Ibrahimović. In de zomer van 2001 verruilde Ibra Malmö voor Ajax (zoals Larsson zou kunnen doen) in de eerste van vele grote transfers tijdens zijn nog steeds voortdurende carrière.